انواع مختلف دستگاه های سمپاشی برنج به صاحبان شالیزارها کمک می کنند تا در سمپاشی مزارع خود با دقت و سرعت بیشتری عمل کنند. به همین دلیل لازم است تا ضمن انجام این پروسه و فرآیند، زمان مناسب و دقیق سمپاشی برنج را نیز تشخیص دهند.
سمپاشی برنج با استفاده از انواع سمپاش های مختلف و همچنین پهبادها برای از بین بردن آفات، اهمیت بسیار زیادی دارد. وجود این بیماری ها و آفات در مراحل رشد برنج، موجب کاهش کیفیت و کمیت آنها می شود. همچنین ایجاد انواع دانه و لکه های قهوه ای بر سطح ساقه، پوسیدگی ریشه و ساقه و همینطور غلاف برگ پرچم و … از سری بیماری های زیانبار مزارع شالیزار می باشد.
یکی از مهم ترین نکات سمپاشی برنج، زمان مناسب انجام آن می باشد؛ پاکسازی و ضدعفونی زراعت، بعد از حمله آفات و حشرات مختلف به مزارع برنج انجام می شود. به گفته کارشناسان، آفت زدگی در مرحله پیش از ایجاد بیماری بوجود می آید.
برای از بین بردن چنین آفاتی، داشتن آگاهی کافی توسط شالیکارها و کشاورزان امری بسیار کارآمد و مهم می باشد؛ اما چگونه از ایجاد و پیشروی این نوع بیماری ها جلوگیری کنیم؟
در این مطلب از مجله سروش باران در نظر داریم تا اطلاعاتی در رابطه با زمان مناسب سمپاشی برنج و نکات مهم مرتبط با آن، در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
هنگامی که در جوانه و ساقه برنج منافذی ایجاد شد و شما با انواع فضولات این آفت مواجه شدید؛ بدین معناست که محصول شما دچار آفت زدگی شده است. اگر ساقه برنج را باز کنید، لاروهای این آفات را مشاهده خواهید نمود. طبق نظر کارشناسان بهترین زمان برای سمپاشی برنج، زمانی است که این آفت بیشتر از یک تا سه لارو، تکثیر پیدا نکرده است. مرحله پیش از نشا نیز تقریباً در نیمه دوم فصل بهار و در اردیبهشت ماه صورت می گیرد. به همین دلیل مرحله نخست سمپاشی می تواند به منظور دفع این آفت صورت بگیرد. به نظر می رسد بعد از این دوره، انجام هر نوع سمپاشی برنج، اثر چندانی بر نابودی این آفت ندارد.
انواع مختلف دستگاه سمپاشیِ مجهز در حین سمپاشی، به شما کمک می کنند تا زودتر به مبارزه با بیماری ها و آفات مختلفی که محصول شما را تهدید می کنند بپردازید.
سمپاشی برنج با استفاده از روش های محلول پاشی و کودپاشی، جهت جبران مواد غذایی دریافت نشده بوسیله گیاه از خاک، و همچنین عدم وجود این مواد در بستر خاک می باشد؛ که به طور متوسط سی و پنج تا پنجاه و پنج درصدِ مواد غذایی، از طریق روش کودپاشی به ریشه گیاه می رسد. با توجه به اینکه گیاه می تواند مواد غذایی مورد نیاز خود را از راه برگ نیز جذب کند؛ عمل محلول پاشی توسط پهپاد و یا سمپاش های مختلف، راه دیگری برای رساندن مواد غذایی به گیاه می باشد.
آگاهی کافی و صحیح از آفات شالیزارها موجب می شود از دقیق ترین راه ها جهت از بین بردن آنها استفاده نمود و مبارزه صددرصد مؤثری را به ثمر رساند. در بین انواع مختلف آفات و حشرات برنج، مرگبارترین آنها کرم ساقه خوار برنج می باشد.
کرم ساقه خوار مزارع برنج، یکی از انواع آفت های زیان بار این گیاه به حساب می آید. این آفت خسارات زیان بار و اثرات اقتصادیِ جبران ناپذیری را به مزارع برنج وارد می کند. و مبارزه به موقع و دفع آن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده بیشترین میزان خسارتی که توسط کرم ساقه خوار به برنج وارد میگردد، در مرحله زندگی لارو این حشره به وجود می آید.
کرم ساقه خوار برنج ابتدا از غشا و سبزینه برگ برنج تغذیه نموده و پس از تخلیه این قسمت از گیاهِ برنج، به درون غلاف برگ وارد می شود و آنرا مورد حمله قرار می دهد. (این کرم تا داخل ساقه گیاه پیشروی می کند و موجب ایجاد خسارات بسیار زیادی به گیاه برنج می شود.)
در قسمت شمال کشور و استان مازندران که به عنوان یکی از مهمترین بخش های تولید برنج در کشور شناخته می شود؛ کرم ساقه خوار برنج در نیمه دوم فصل بهار، نسل اول خود را ایجاد می کند؛ و نسل دوم این کرم در نیمه اول مردادماه مشاهده می شود.
در صورتی که شما عزیزان قصد دارید با کرم ساقه خوار برنج به عنوان یکی از مهمترین آفت های مزارع شالیزار آشنا شده و راه های مبارزه و جلوگیری با آن را یاد بگیرید؛ در ادامه این مقاله از مجله سروش باران ما را همراهی کنید.
مسئله ای که با توجه به نام این آفت مشخص است، این است که این آفت به ساقه برنج حمله کرده و از آن تغذیه می کند. هنگامی که کرم ساقه خوار به برنج حمله می کند؛ ابتدا برگ میانی به رنگ زرد تبدیل می شود و در ادامه کل گیاه خشک شده و از بین می رود. خسارت مرحله اول به گیاه، توسط نسل اول این آفت به وجود می آید؛ در این مرحله با رشد ساقه های کناری و جانبی گیاه برنج، این گیاه در مقابل آفت از خود مقاومت نشان داده داده و از پیشروی آن جلوگیری می کند.
ساقه هایی از گیاه برنج که تحت تاثیر این آفت قرار گرفته و به آن آلوده شده اند، در اثر وزش باد شکسته و از بین می روند؛ در نتیجه این شکستگی موجب از بین رفتن ساقه های سالم مجاورِ گیاهِ آسیب دیده نیز می شوند. این محصول در مرحله دوم و در پایان دوره رشد خود، دیگر توانایی ترمیم خود از طریق رشد ساقه های جانبی، جهت مقابله با خسارت های به وجود آمده توسط آفات را ندارد.
در مناطق و بخش های شمالی کشور، مزارع برنج را معمولاً در اواسط و اواخر فصل تابستان درو می کنند. پس از آنکه مرحله درو در این مزارع به پایان رسید؛ مزارع را یا به حال خود رها کرده و یا از بقایای برنج برای تغذیه دام ها استفاده می کنند. با توجه به این موضوع، این آفت در چنین شرایطی نیز به رشد خود ادامه داده و از بین نمی رود.
برای مقابله با این آفت توصیه می کنیم که در ابتدا کاه های باقیمانده در مزرعه را با دقت بسوزانید، سپس با استفاده از تیلر و در دو نوبت، مزرعه را به طور عمودی شخم بزنید؛ و در آخر پس از آنکه فرآیند شخم زدن به اتمام رسید؛ زمین شخم زده را با استفاده از آب تخت کنید.
(استفاده از روش های شیمیایی بجزء در مواردی که مزرعه در خطر شدید حملات قرار گرفته است، توصیه نمی شود. همیشه توصیه می شود از سه روش اول جهت حذف این آفات استفاده شود؛ تا از نظر میزان سم، محصول نهایی در وضعیت مطلوبی باشد.)
یکی از نکات بسیار مهم سمپاشی برنج، زمان مناسب آن می باشد. عملیات ضدعفونی و پاکسازی زمین، معمولاً هنگامی انجام می شود که حشرات و آفت های مختلف به شالیزارها و مزارع حمله می کنند.
رعایت نکات ایمنی و بهداشتی، یکی دیگر از عوامل کلیدی و مهم در انجام این فعالیت به شمار می رود. به این مورد کلیدی توجه داشته باشید که انواع مختلف سموم کشاورزی برای انسان ها بسیار خطرناک می باشند. توصیه ما به شما این است که از وسیله هایی همچون عینک ایمنی، کلاه، دستکش، ماسک مخصوص و همچنین چکمه پلاستیکی استفاده کنید. در زمان انجام فرآیند سمپاشی، حتماً به نوع آب مصرف شده نیز توجه داشته باشید. در نهایت این نکته را هم مدنظر قرار دهید که آب مصرف شده بایستی دارای PH و EC نسبتاً زیادی باشد.
از دیگر مواردی که در زمان انجام عملیات سمپاشی بایستی به آن توجه کرد؛ استفاده از ابزار مناسب می باشد. هر چه ابزار موردنظر شما قطرات سمی کوچکتری را اسپری کند، جهت انجام این فعالیت مناسب تر می باشد. وجود همین عامل موجب می شود که در تمامی هزینه ها نیز صرفه جویی شود. مجموعه سروش باران مرجع فروش سمپاش های گوناگون و مجهزی در این زمینه می باشد، و شما می توانید از طریق شماره 02153857 با کارشناسان ما در ارتباط باشید؛ تا شما را برای خرید سمپاش مورد نظر راهنمایی کنند.
سعی کنید در ساعات خنک و مرطوب روز عمل سمپاشی شالیزارها را انجام دهید. به این نکته اساسی هم توجه داشته باشید که دمای هوا باید از 27 درجه سانتی گراد پایین تر باشد.
آخرین نکته مهمی که راجع به آن صحبت خواهیم کرد مربوط به خرید سموم مخصوص کشاورزی می باشد. به طور کلی آفت های گوناگون و مختلفی در جهان وجود دارند؛ که شما برای از بین بردن هر کدام از این آفت ها، بایستی از یک نوع سم مخصوص استفاده کنید.
سمپاش های کشاورزی، یکی از تجهیزات بسیار مهم و ضروری به منظور دفع هر نوع آفت و تقویت محصولات شالیزارها و مزارع مختلف بشمار می روند. امروزه سمپاش های بسیار زیادی برای سمپاشی برنج در شالیزارها بکار برده می شوند، و نقش کلیدی در سمپاشی برنج ایفا می کنند. با این وجود، نکته مهم دیگری که باید در کنار انتخاب انواع دستگاه سمپاشی برنج در نظر داشته باشید، برخورداری از اطلاعات کافی در خصوص نحوه سمپاشی برنج و زمان سمپاشی برنج می باشد. سمپاش های کشاورزی در صورتی که از آفت کش های معتبری در ترکیبات سمومشان بهره مند باشند، زمینه را برای باروری بیشتر مزارع برنج فراهم می نمایند.
مجموعه سروش باران محصولات خود را هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی به فروش می رساند؛ که با خرید اینترنتی در وقت و زمان شما صرفه جویی می شود. همچنین این مجموعه مشاوره کاملاً رایگان در اختیار مشتریان خود قرار می دهد؛ و شما می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در سایت و یا از طریق شماره تماس 02153857 به طور مستقیم با کارشناسان بخش پاسخگویی ما در ارتباط باشید؛ تا برای خریدی مطمئن و آسوده، شما را به طور کامل راهنمایی کنند.