محلول پاشی

محلول پاشی چیست؟

محلول پاشی روشی است برای کاهش مصرف کودهای شیمیایی در خاک و همچنین کاهش اثرات مخرب زیست محیطی.

یکی از بهترین روش‌ های شناخته شده و موثر (نسبتاً مدرن)، همراه با بهره ‌جویی بالا در پرورش درختان و گیاهان، روش محلول پاشی می باشد. در این روش، گیاه سریع‌ تر از سایر روش ‌ها، مواد مغذی موردنیاز خود را دریافت می ‌کند و عملکرد بهتر و بالاتری را از خود نشان می ‌دهد. با توجه به اینکه گیاهان توانایی جذب عناصر غذایی از طریق برگ ها و اندام های هوایی را دارند؛ لذا امروزه عمل کوددهی با روش محلول پاشی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. (موفقیت در جذب مواد مغذی از طریق روش محلول پاشی 95 درصد می باشد؛ و از طریق خاک، با توجه به شرایط شیمیایی و فیزیکی خاک، حدود 10 درصد می باشد.)

اگر بخواهیم تعریف محلول پاشی را به صورت کلی و عامیانه بیان کنیم، به روشی گفته می شود که در آن با مخلوط نمودن آب با سایر مواد مغذی و مورد نیاز گیاه، محلولی بدست می آید که با اسپری کردن محلول بر روی برگ ‌ها و اجزای سطحی گیاه، عمل کوددهی و آبرسانی صورت می ‌گیرد. در این مقاله از مجله سروش باران ما را همراهی کنید تا با نکات محلول پاشی در کشاورزی و باغداری بیشتر آشنا شوید.

محلول پاش

محلول پاشی

فهرست مطالب
عواملی که باعث کاهش یا عدم جذب عناصر غذایی از خاک می شوند:
عواملی که باعث کاهش یا عدم جذب عناصر غذایی از خاک می شوند:
  • شوری بیش از حد آب: در صورتی که بیش از حد آب شور باشد، املاح رسوب می ‌کنند و عملکرد و راندمان کار را کاهش می ‌دهند.
  • نامتعادل بودن مقدار آهک و PH خاک: مقدار PH و آهک ممکن است یا بیش از حد زیاد و یا بیش از حد کم باشد؛ که در جهت رشد گیاه قابل قبول نمی ‌باشد.
  • فقدان موادی همچون روی، منگنز، مس و آهن در خاک
  • ناتوانی خاک در هوارسانی صحیح گیاه (تهویه نامناسب)
  • دمای نامناسبِ بیش از حد زیاد و یا بیش از حد پایین
  • عدم دریافت نور کافی بوسیله گیاه
  • ظهور نشانه ‌های کمبود از جانب گیاه

موارد بالا جزء عواملی هستند که مانع پرورش سریع و آسان گیاه می ‌شوند.

تماس با کارشناس فروش: 02153857

 آبیاری و کوددهی از طریق محلول پاشی، به کمک باغداران و کشاورزان آمد و باعث شد نه تنها مصرف کود به میزان حداقل برسد؛ بلکه به محیط زیست نیز آسیب کمتری وارد شود. در شروع فصل بهار، جدالی بین دانه ‌ها و میوه در جهت جذب کربوهیدرات ها شکل می ‌گیرد. به دنبال این جدال خانوادگی گیاه، ریشه ‌ها خسته شده و پرکاری خود را از دست می ‌دهند و نمی ‌توانند مواد مغذی مورد نیاز خود را آنگونه که باید، دریافت نمایند. بعد از مدتی گیاه ضغیف و ضعیف‌ تر می‌ شود و نیاز دارد تا با روشی کارآمد، قوای خود را به سرعت بدست آورد. به زبان ساده ‌تر، هر چه گیاه ضعیف ‌تر باشد، جذب مواد از طریق برگ‌ ها نیز موثرتر است. عمل کوددهی به روش محلول پاشی، عملکرد 95 درصدی و هشت تا نه برابری را در پروسه جذب ارائه می ‌دهد؛ و آنرا به همان روشی تبدیل می‌ کند که موجب برگرداندن زندگی دوباره به گیاه می شود.

همانگونه که اشاره کردیم، بیماری و آفات، گیاهان را بسیار ضعیف می‌ کنند، و در بسیاری مواقع، سبب مرگ آنها می‌ شوند . محلول پاشی با تامین پتاسیم و فسفر (فسفیت پتاسیم)، دوام و مقاومت گیاهان در برابر بیماری ‌ها و آفات را افزایش می ‌دهند و همچنین گیاه را از سمپاشی بی ‌نیاز می ‌سازند.

در شرایط دیگر زمانی که قصد دارید محصولی که در پروسه‌ تولید آن هستید؛ کیفیت بسیار بالا و قابل توجهی داشته باشد، عمل کودهی به روش محلول پاشی را در اواخر رشد رویشی و در زمان رشد زایشی انجام دهید.

بهترین زمان محلول پاشی

بهتر است عمل محلول پاشی را صبح زود، هنگام طلوع خورشید و یا عصر، هنگام غروب خورشید، زمانی که دمای فضای گیاه پایین تر از 29 درجه و خنک است انجام دهید. اگر دما زیاد باشد، محلولِ اسپری شده بر روی گیاه، خیلی زود تبخیر شده و دیگر بدرستی توسط گیاه جذب نمی شود. همچنین گیاه باید قبل از انجام محلول پاشی، سرشار از آب باشد؛ تا جذب از طریق دریچه ‌های برگ به راحتی و آسانی صورت گیرد. سرعت باد نیز بایستی در نظر گرفته شود. باد باید سرعت حداقلی، برابر با هشت کیلومتر بر ساعت را دارا باشد؛ تا قطره ‌های اسپری شده بر روی گیاه چکه نکنند.

همچنین توجه داشته باشید که بعد از مدت کوتاهی از درست کردن محلول، آن را بر روی گیاهان اسپری کنید؛ و از اسپری کردن محلولی که زمان زیادی از به وجود آمدن آن گذشته است، اجتناب کنید. هر یک از عناصر موردنیاز گیاه سرعت جذب متفاوتی دارند، و به مدت زمان‌ های گوناگونی برای انجام عمل جذب نیاز دارند؛ پس بنابراین بهتر است تفاوت ‌های این عناصر را کاملاً بشناسید؛ تا بتوانید عمل محلول پاشی بهتر و اصولی تری بر روی محصولتان داشته باشید. (برای اطلاع از زمان جذب هرکدام از عناصر مختلف، از طریق شماره تماس 02153857 با کارشناس ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کند.)

توصیه می‌ کنیم بعد از اولین محلول پاشی، به مدت 2 هفته به گیاه استراحت بدهید؛ تا عناصر را به طور کامل جذب کند؛ پس از دو هفته، می توانید عمل محلول پاشی را دوباره انجام دهید.

چگونه محلول پاشی انجام می شود؟

محلول پاشی با توجه به نوع، محیط و عناصر موردنیاز گیاه و همچنین علت استفاده از محلول پاش، واکنش ‌ها و اثرات مختلفی بر روی گیاه می‌ گذارد. برای نمونه ما برای شما فرآیند محلول پاشی زعفران را توضیح خواهیم داد:

یکی از محصولات مهم ما ایرانی ها زعفران است که به شکل گسترده ‌ای به کشورهای دیگر نیز صادر می ‌شود. کمک گرفتن از روش محلول پاشی، راندمان و عملکرد تولید گیاه زعفران را به خوبی افزایش می ‌دهد. همانطور که می ‌دانید کود یکی از عوامل مهم و کلیدی در محلول پاشی می باشد؛ که بایستی در انتخاب کود با توجه به گیاه، دقت زیادی شود. گیاه زعفران به کود‌هایی که شامل فسفر، پتاسیم، نیتروژن و همچنین عناصر ریز مغذی ‌ای مانند آهن، روی، مس و منگنز را دارا هستند، نیاز دارد.

مزایای کوددهی به روش محلول پاشی

  • گل ‌دهی در فصل بعدی بهبود می ‌یابد.
  • سرما و همچنین تغییرات محیطی، اثرات کمتری بر روی گیاه می ‌گذارند و مقاومت گیاه بیشتر می‌ شود.
  • انواع مختلف آفات و بیماری ‌های دیگر دامن‌ گیر گیاه نمی‌ شوند؛ و زندگی گیاه تداوم بیشتری پیدا می ‌کند.
  • گیاه رنگ و بوی بهتری را تجربه می ‌کند.
  • گیاه ترغیب می ‌شود تا فتوسنتز بیشتری را انجام دهد.

به طور کلی محلول پاشی برگی موجب افزایش کارایی و عملکرد عناصر و رفع کمبود مواد غذایی در مدت زمانی کمتر، نسبت به حالت خاک مصرف می شود. همچنین این روش موجب افزایش عملکرد محصول از طریق بالا بردن سرعت انتقال عناصر غذایی، از برگ به سایر اندام ها (به ویژه زمانی که برگ به بالاترین اندازه و میزان خود رسیده باشد) می شود.

نکات مهم در رابطه با محلول پاشی

بعضی از افراد برای آنکه سرعت رشد گیاه را بهبود دهند، از مخلوط چند نوع کود و یا مخلوط سم و کود استفاده می ‌کنند. در چنین مواقعی شما باید توجه داشته باشید که آیا کودها و سم می ‌توانند با یکدیگر مخلوط شوند؟ در مواردی ممکن است این اختلاط و ترکیب صورت نگیرد و برگ گیاه، پس از گذشت سه روز نشانه‌‎ های سوختگی را از خود بروز دهد. پس بنابراین بهتر است قبل از انجام این کار، به صورت گسترده ‌تر، آنرا آزمایش کنید تا از عدم آسیب آن به طور کامل و مطمئن، اطمینان حاصل نمائید.

یکی دیگر از نکاتی که بایستی به آن توجه کنید، عدم استفاده از محلول غلیظ در محول پاشی می باشد؛ چراکه این عمل منجر به سوختگی برگ گیاه می شود. آب محلول نیز بایستی شیرین بوده و املاح کمی را در بر داشته باشد؛ تا دچار هیچ گونه رسوبی نشود.

به اندازه و میزان قطرات اسپری شده بر روی برگ نیز باید توجه کافی را داشته باشیم. به عنوان مثال اگر اندازه قطرات کمتر از صد میکرون باشد، وزش باد به راحتی و آسانی می ‌تواند قطره‌ ها را از سطح برگ دور نماید. با کمک گرفتن از مویان که نوعی سورفکتانت غیر یونی بحساب می آید؛ می ‌توان نیروی کشش سطحی را از بین برد. در نتیجه‌ این عمل، ذرات آب مدت زمان طولانی‌ تری را بر روی برگ سپری می‌ نمایند.

برگ گیاهان جوان و نو رسیده که سطح بیشتری دارند، بهتر به جذب محلول می ‌پردازند؛ و قطره ‌های بیشتری و زیادتری را بر روی خود جای می‌ دهند.

خرید انواع کودهای مختلف برای محلول پاشی از سروش باران

کودهای ریزمغذی ها، اسید آمینه، فروت ست، جلبک دریایی، کود پتاس و… جزء بهترین کودها برای عمل محلول پاشی می باشند؛ که شما می توانید آنها را در بخش محصولات سروش باران مشاهده و خریداری نمائید.
شما می توانید برای خرید انواع مختلف کودها جهت محلول پاشی و یا خرید انواع سموم مختلف مانند حشره کش ها، علف کش ها، قارچ کش ها، کنه کش ها، و خرید انواع مختلف ادوات و وسایل کشاورزی همچون سمپاش ها، ابزار آبیاری، موتورآلات و… به بخش محصولات وبسایت سروش باران مراجعه کنید.
این مجموعه محصولات خود را هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی به فروش می رساند؛ که با خرید اینترنتی در وقت و زمان شما صرفه جویی می شود. همچنین این مجموعه مشاوره کاملاً رایگان در اختیار مشتریان خود قرار می دهد؛ و شما می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در سایت و یا از طریق شماره تماس 02153857 به طور مستقیم با کارشناسان بخش پاسخگویی ما در ارتباط باشید؛ تا برای خریدی مطمئن و آسوده، شما را به طور کامل راهنمایی کنند.

مشاوره خرید و پاسخگویی در سریعترین زمان ممکن
از طریق شماره تماس 02153857 تماس حاصل فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت‌ها و خرید انواع تجهیزات کشاورزی با کارشناسان فروش ما
×