با نظر به آغاز ایام برداشت انار بهخصوص در مناطق جنوبی کشور، لازم بر آن است تا باغداران عزیز به چند نکته کلیدی بعد از برداشت میوه توجه ویژه داشته باشند:
* سرمای زودرس پاییزه
متاسفانه هر ساله شاهد خسارت شدید باغات انار در اثر سرمازدگیهای پاییزه و زمستانه هستیم. سرمایی که طی پاییز و زمستان باعث وارد آمدن شوک شدید به درختان انار میشود، تاثیر خود را در اوایل فصل جدید (بهار) به صورت زرد خشک شدن و سبز خشک شدن درختان نشان میدهد. بنابراین قبل از وقوع چنین پیشامدهایی، باید درختان انار را برای رویارویی با سرما و هر عامل تنشزا آماده نمود. تغذیه درخت در طول فصل و حتی بعد از برداشت میوه، تاثیر مستقیم و ویژهای بر افزایش تحمل بافت داخلی و بیرونی درخت بر عوامل تنشزا دارد.
باغدارن عزیز باید بلافاصله بعد از برداشت کامل میوهها، اقدام به مصرف ترکیبات ضد تنش از جمله اسیدهای آمینه و عصارههای جلبکدریایی به شکل محلولپاشی و در اولویت دوم به صورت خاکی نمایند. این ترکیبات به مانند واکسن عمل نموده و با تحریک سیستم دفاعی درخت، آن را جهت مقابله با سرمای پاییزه و زمستانه آماده میکند.
* حفظ و تقویت جوانهها برای سال آینده
مصرف ترکیبات فروتست حاوی عناصر روی، بر و ازت بعد از برداشت میوه و ذخیره آن در پیکره درخت، علاوهبر تغلیظ شیره گیاهی و ایجاد تحمل به سرما، تاثیر قابل توجهی در حفظ و تقویت جوانههای بارده برای شروع فصل جدید خواهد داشت. باید توجه داشت محلولپاشی فروتست دو مرحلهای بوده و همین ترکیبات مصرف شده بعد از برداشت، در اوایل فصل نیز باید به شکل محلولپاشی مصرف شوند.
سرمای زودرس پاییزه :
محلولپاشی اسید آمینه میکروفرت (ضد تنش دمایی، محصول SICIT2000 ایتالیا)
حفظ و تقویت جوانهها برای سال آینده:
محلولپاشی میکروفرت + موبورسین (ویژه فروتست، محصول KARE TARIM ترکیه)