سال‌آوری، اساس ژنتیکی یا تغذیه‌ای

سال‌آوری، اساس ژنتیکی یا تغذیه‌ای

     سال‌آوری به پدیده‌ای گفته می‌شود که در آن میزان میوه‌دهی درخت در یک سال بسیار زیاد و در سال دیگر به شکل قابل توجهی کاهش یافته و حتی ممکن است به صفر برسد. در اصطلاح، سالی که درخت بار می‌دهد را سال آور (On) و سال بدون بار را…

اطلاعات بیشتر
امونیوم-سروش باران

سمیت آمونیوم، معمایی سربسته

آمونیوم در کنار نیترات و اوره، سه فرم اصلی نیتروژن را در فرمولاسیون‌های کودی تشکیل می‌دهد. ویژگی‌هایی چون شاخص شوری، سرعت جذب و انتقال و تاثیرات آنها بر گیاه، تعیین کننده مقدار و زمان مصرف آنها در اراضی کشاورزی است. یکی از چالش‌های پر رنگ و همیشگی در مصرف کودهای…

اطلاعات بیشتر
کاربرد سیلیسیم در تولید گیاهان زینتی

کاربرد سیلیسیم در تولید گیاهان زینتی

سیلیسیم (سیلیکون) به عنوان یک عنصر ضروری برای گیاهان تعریف نشده است و گیاهان بدون آن قادر به تکمیل چرخه رشدی خود هستند. با این حال، برخی از گیاهان می‌توانند سیلیسیم را با غلظت بیشتر از نیتروژن و پتاسیم در بافت خود ذخیره کنند. همچنین تمامی گونه‌های گلدار ارزیابی شده،…

اطلاعات بیشتر

تولیدات گلخانه‌ای – بستر کشت و ویژگی‌های آن

بستر یا محیط کشت به مواد جامدی گفته می‌شود که در کشت‌های بدون خاک مثل هیدروپونیک، به جای خاک استفاده شده و گیاه یا بذر جهت رشد در آن استقرار می‌یابد. از آنجا که این ترکیبات دارای مواد غذایی بسیار کم و در حد موقت هستند، لازم است تا در…

اطلاعات بیشتر

کشت‌های گلخانه‌ای – احداث واحد تولیدی

کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به تامین نمودن محیطی مناسب برای رشد گیاهان به یک روش محبوب در تولید محصولات کشاورزی تبدیل شده است. گلخانه‌ها می‌توانند در زمین‌هایی که به صورت فضای باز مناسب کشت نیستند، احداث شوند. علاوه‌بر این، تولید محصول می‌تواند در طول سال و با امکان کنترل علف‌های…

اطلاعات بیشتر

مبانی تغذیه کودی در کشت‌های گلخانه‌ای (مقدماتی)

برای ورود به عرصه تولید محصولات گلخانه‌ای، باید از همان ابتدا نسبت به تدوین برنامه‌های تغذیه‌ای گیاهان مورد کشت اقدام نمود. برنامه اصلی کود دهی در گلخانه به شکل تهیه محلول‌های غذایی و مصرف در آبیاری قطره‌ای است و برنامه‌های محلولپاشی در اولویت بعدی قرار دارد. بنابراین محلول‌های غذایی در…

اطلاعات بیشتر
قابل توجه سیب‌زمینی کاران کشت پاییزه

قابل توجه سیب‌زمینی کاران کشت پاییزه

تولید کنندگانی که طی ماه‌های شهریور و مهر اقدام به کشت سیب‌زمینی می‌کنند، توجه داشته باشند: * حتما از غده‌های سالم و پیش جوانه‌دار جهت کشت استفاده کنید تا غده‌ها تحت شرایط استرس خاک، برای جوانه‌زنی با مشکل مواجه نشوند. * با توجه به احتمال کاهش دما طی ماه‌های آتی،…

اطلاعات بیشتر
توصیه به باغداران انار

قابل توجه باغداران انار

با نظر به آغاز ایام برداشت انار به‌خصوص در مناطق جنوبی کشور، لازم بر آن است تا باغداران عزیز به چند نکته کلیدی بعد از برداشت میوه توجه ویژه داشته باشند:   * سرمای زودرس پاییزه متاسفانه هر ساله شاهد خسارت شدید باغات انار در اثر سرمازدگی‌های پاییزه و زمستانه…

اطلاعات بیشتر
توصیه ویژه به کلزا کاران عزیز

کلزا و توصیه جهت جوانه زنی بهتر

کلزا گیاهیست که دوره رشد یکساله دارد که در دو گونه بهاره و پاییزه یافت می‌شود. کلزا بیشتر در مناطق معتدل کشت می شد، اما امروزه سازگاری کلزا در مناطق سرد نیز دیده می‌شود. با توجه به آغاز فصل کشت کلزا، به کشاورزان کلزا کار توصیه می‌شود جهت جوانه‌زنی بهتر…

اطلاعات بیشتر
فروت‌ست در انگور

فروت‌ست در انگور

یکی از اساسی‌ترین مراحل تشکیل میوه در محصولات کشاورزی که نقش مهمی در میزان باروری و عملکرد اقتصادی دارد، مرحله گل انگیزی است. گل انگیزی به مرحله‌ای گفته می‌شود که در آن پیام تشکیل گل از برگ به جوانه‌ها ارسال می‌شود. عوامل متعددی بر موفقیت در ارسال این پیام دخیل…

اطلاعات بیشتر
×