مستندات تاریخی نشان میدهد ایرانیان از دیرباز به زعفران توجه خاصی داشتهاند و علاوهبر صادرات آن به نقاط دیگر دنیا، خواص و نحوه کاشت زعفران را به اقوام دیگر جهان میآموختند. فرآیند برداشت زعفران زمانبر و احتیاج به صرف انرژی زیادی دارد؛ به همین دلیل است که این گیاه گران قیمت را طلای سرخ مینامند. با توجه به فرا رسیدن ایام برداشت زعفران، لازم است نکاتی در جهت حصول عملکرد کمی و کیفی قابل قبول این محصول با ارزش ارائه گردد.
- بر اساس شرایط منطقهای و زمان آبیاری، به صورت میانگین، برداشت زعفران از اواخر مهر آغاز و تا اوایل آذرماه ادامه دارد.
- دوره گلدهی زعفران 15 تا 25 روزه است که بیشترین برداشت طی روزهای هفتم تا دهم انجام میگیرد.
- برداشت باید صبح زود که هوا خنک است انجام شود.
- عمر هر گل 3 تا 4 روز است و باید به موقع برداشت شود.
- گلها باید در حالت غنچه و قبل از باز شدن برداشت شوند، چرا که گلبرگهای باز نشده از کلالهها که محصول اصلی زعفران است محافظت میکنند و با باز شدن گلبرگها، کلاله در معرض نور آفتاب و گرمای محیط قرار گرفته و کیفیت رنگ و عطر آن کاهش پیدا میکند. همچنین، با برداشت گلها به صورت غنچه، محصول برداشت شده فضای کمتری اشغال میکند.
- کلاله گلهای برداشت شده باید بلافاصله جدا شوند. اگر کلاله بعد از برداشت جدا نشود، با گذشت زمان، گرده زرد رنگ پرچم بر روی کلاله قرار گرفته و علاوهبر دشوار شدن جداسازی، عیار آن را کاهش میدهد.
- در زمان برداشت، کلالهها را در سبدهای حصیری یا کیسههای نخی قرار دهید و از جمعآوری در کیسههای پلاستیکی جدا خودداری کنید.
- گلهای برداشت شده را بیش از ضخامت 10 سانتیمتر بر روی هم قرار ندهید.
- دمای مناسب نگهداری گلها، صفر درچه سانتیگراد است که در این دما، گلها تقریبا 15 روز قابلیت نگهداری دارند. دمای 1 درجه باعث کاهش کیفیت و دمای زیر صفر منجر به یخزدگی گلها میگردد.
حتما بخوانید : معجزه رنگ، عطر و طعم میوه
اگر درباره شیوه برداشت زعفران سوال یا نظری دارید، در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
برداشت زعفران چجوری باید انجام بشه الان ک هوا بارونیه فرصت جمع کردن هم نیست بارون میزنه ب نظرشماواسه ی زمین دارزعفرونوجمع کردبفروشه یابده واسش پاک کنن بعدبفروشه اخه الان توروستای ماکیلو۳۰تومن گلشومیخرن کیلو۱۲یا۱۵ هم پاک میکنن موندیم چکاکنیم ک حداقل ب صرفه واسمون ضررندیم
میشه جوابشوتواینستابم بگید
Vahidehaghaiee21
ممنون میشم
با سلام و وقت بخیر
این مورد در تخصص و حوزه کاری ما نیست. اگر در مورد تغذیه کودی و مبارزه با آفات و بیماری سوالی داشتید در خدمتیم.